Potrivit acesteia, a trecut o săptămână de când Viorel Cataramă s-a expus riscului de infectare cu coronavirus, dar până astăzi nu a avut niciun simptom caracteristic virusului ucigaș.

„Pentru că sunteți atât de mulți prieteni care mă întrebați care este starea de sănătate a lui Viorel Cataramă, iată situația.
Astăzi se împlinește exact o săptămână de când soțul meu s-a autoexpus riscului infectării cu COVID -19.

Până în acest moment el nu a dezvoltat simptome caracteristice infectării cu noul coronavirus. Iar de boală SARS-Cov-2 nici nu poate fi vorba”, a scris Adina Alberts pe pagina personală de facbeook.

Nu s-a testat de coronaviurs

Totodată, dr. Adina Alberts a precizat că în afara unei dispnee ușoare, soțul ei nu a avut febră sau alte simptome. Aceasta a adăugat că a venit momentul ca el să se testeze de coronavirus, deoarece „ până acum nu s-a mai testat”.

„Cu excepția unui episod de dispnee ușoară și a un catar nazal de slabă intensitate, alte simptome nu a dezvoltat. Temperatura corporală nu s-a ridicat peste 37 grade C, iar saturația oxigenului în sângelui arterial periferic (SpO2)nu a scăzut sub 97% .

Este momentul să facă o testare. Este exact ceea ce va face astăzi cu ajutorul unei unități medicale mobile ce se va deplasa la domiciliu pentru recoltare.

Până acum NU s-a mai testat”, a adăugat Adin Alberts.