Într-un interviu acordat pentru România TV, Viorel Cataramă a vorbit despre starea lui de sănătate. Acesta a declarat că se simte mai bine față de zilele trecute și că febra i-a scăzut considerabil. În plus, fostul senator liberal a spus că dacă trece de următoarea etapă, a scăpat de coronavirus.

„Am 35,9. Excepţională. Ieri şi alaltăieri a fost mai rău. Astăzi bine, foarte bine. Mai sunt trei zile de încercare pentru că dacă le trec cu bine şi următoarele, am scăpat”, a declarat Viorel Cataramă.

Motivul pentru care s-a infectat voluntar cu coronavirus

Viorel Cataramă a spus că a dorit să se infecteze cu coronavirus pentru a demonstra că acesta nu este periculos și s-a dorit doar falimentarea României și încălcarea drepturilor omului. Acesta a declarat că este un om patriot și că ar face orice pentru patria sa atunci când aceasta este în pericol.

”patriot care este dispus să-şi dea viaţa pentru patria lui atunci când este în primejdie, când economia este falimentată, iar drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor sunt suspendate”.

În plus acesta a mai vorbit și despre faptul că deciziile luate de către autorități au fost unele greșite care au nenorocit oamenii.

„Am vrut să demonstrez că mă infectez şi nu păţesc nimic şi că decizia de a falimenta România, de a aresta românii la domiciliu a fost o decizie greşită care a nenorocit câteva milioane de persoane”, a precizat Viorel Cataramă

Soția sa a plecat de acasă pentru a proteja fetița

Doctorul Adina Alberts, soția lui Viorel Cataramă, a plecat de acasă împreună cu copilul celor doi pentru a o proteja de o posibilă infectare. Întrebat de acest lucru, Cataramă a declarat că oricâte măsuri iei există mereu riscul ca un copil să se infecteze, mai ales ca aceasta are doar 4 ani și 6 luni.

Infectarea voluntară, un gest de protest

Fostul senator liberal a declarat că protestează împotriva unor măsuri ilegale care, pe lângă faptul că sunt neconstituționale, distrug și capitalul românesc.

În cadrul aceluiași interviu, Cataramă a declarat că măsurile luate în contextul pandemiei de coronavirus ”pun țara la pământ în mod nedrept și fără o justificare teminică”.