Strategia de investiții demonstrează angajamentul său față de fluxuri constante de venituri pe termen lung

Strategia de investiții a lui Gates, bazată pe alegerea companiilor cu randamente puternice din dividende, demonstrează angajamentul său față de fluxuri constante de venituri pe termen lung. Cel mai recent dosar Bill & Melinda Gates Foundation Trust dezvăluie că o parte semnificativă a acestor venituri este generată din cinci acțiuni cheie, informează Benzinga.

Investițiile cu venituri pasive sunt una dintre cele mai de încredere metode pentru a scăpa de recesiune, așa că nu e surprinzător faptul că oamenii apelează la investiții cu randament ridicat, care plătesc un fix de 7,5% până la 9%.

Canadian National Railway Co CNI

Canadian National Railway, o companie de transport și logistică de top din America de Nord, este o parte semnificativă a portofoliului Gates. El deține 54.826.786 de acțiuni, evaluate la aproximativ 6,33 miliarde de dolari. Dividendul trimestrial al companiei, de 0,57 USD pe acțiune, îi aduce un venit anual lui Bill Gates de 125.005.072,08 USD.

Microsoft Corp

Ca fondator al Microsoft, investiția lui Gates în gigantul tehnologic rămâne o parte semnificativă a portofoliului său. Cu 39.286.170 de acțiuni și în urma unei creșteri recente a dividendului trimestrial de la 0,68 USD la 0,75 USD pe acțiune, veniturile anuale din dividendele sale la Microsoft ajung la suma de 117.858.510,00 USD.

Waste Management Inc

Waste Management Inc, cea mai mare companie de gestionare a deșeurilor din America de Nord, se aliniază cu principiile de investiții sustenabile ale lui Bill Gates. Miliardarul deține 35.234.344 acțiuni, în valoare de aproximativ 6,06 miliarde de dolari. Cu un dividend trimestrial de 0,70 USD pe acțiune, venitul său anual de aici este de 98.656.163,20 USD.

Caterpillar Inc

Caterpillar Inc, renumită pentru echipamentele de construcție și minerit, este o altă parte-cheie a portofoliului Gates. El deține 7.353.614 acțiuni, evaluate la aproximativ 1,82 miliarde de dolari. Dividendul trimestrial de 1,30 USD pe acțiune aduce venitul anual de la Caterpillar la 38.238.792,80 USD.

Deere & Co

Deere & Co, lider în utilaje agricole și de construcții, reprezintă o investiție semnificativă pentru Gates. Deținând 3.917.693 de acțiuni, în valoare de aproximativ 1,45 miliarde USD și cu un dividend de 1,35 USD pe acțiune, venitul anual al lui Gates de la Deere este de 21.155.542,20 USD.

Aceste cinci investiții contribuie cu aproape 401 milioane dolari la veniturile anuale

Aceste cinci investiții contribuie cu aproape 401 milioane USD la veniturile anuale din dividende ale lui Bill Gates. Deși strategia de investiții a miliradarului a avut un succes incredibil, este important ca investitorii individuali să rețină că imitarea strategiilor unor investitori de succes, cum este Bill Gates, ar putea să nu fie întotdeauna aliniată cu obiectivele lor financiare personale sau cu toleranța la risc. Fiecare investitor ar trebui să-și adapteze abordarea la situația financiară unică și la obiectivele de investiții.

A cumpărat acțiunile Heineken de la FEMSA din Mexic

Heineken Holding deţine un pachet de control la producătorul de bere Heineken NV. Gates a cumpărat acţiunile de la FEMSA din Mexic, care şi-a vândut titlurile deţinute la compania producătoare de bere.

Un document separat din 17 februarie a arătat că FEMSA a vândut toate cele 18 milioane de acţiuni pe care le deţinea la Heineken Holding.

Gates a achiziţionat 10,8 milioane de acţiuni

Gates a achiziţionat 10,8 milioane de acţiuni, în valoare de 883 de milioane de euro la preţurile curente ale pieţei, declanşând o obligativitate de dezvăluire conform regulilor bursiere olandeze.

Amintim că fondatorul Microsoft a spus în 2018, într-o sesiune „Ask Me Anything” (n.red. „Întreabă-mă orice”), pe Reddit, că nu este „un mare băutor de bere”.

„Când ajung la un meci de baseball, de exemplu, beau bere uşoară, pentru a obţine atmosfera tuturor celorlalţi băutori de bere. Îmi pare rău că îi dezamăgesc pe adevăraţii băutori de bere”, a spus atunci Bill Gates.