În cât timp ajunge o rachetă NATO din Ucraina până în Rusia? Vladimir Putin a calculat timpul de zbor

Președintele rus a declarat că Rusia poate avea ”linii roșii” când vine vorba despre extinderea Alianței Nord-Atlantice. Liderul de la Kremlin este de părere că apropierea NATO de Rusia nu este întâmplătoare, ci făcută cu un scop precis.

Vladimir Putin a explicat că, după ce Polonia și România au aderat la NATO, SUA au putut să amplaseze pe teritoriile acestor țări dispozitive de lansare a rachetelor antirachetă. El a mai spus că aceste dispozitive pot fi folosite și în scopuri ofensive. Așadar, liderul de la Kremlin a spus că rachetele lansate din România și Polonia pot ajunge la Moscova în 15 minute, scrie vestidinrusia.ro.

Dacă Ucraina ar adera la NATO, atunci rachetele lansate de aici nu vor face mai mult de 10 minute până în capitala Rusiei.

”Să ne imaginăm că Ucraina va deveni membră NATO. Timpul de zbor de la Harkov, să spunem, sau, nu știu, din Dnepropetrovsk, până în partea centrală a Rusiei, până la Moscova, se reduce până la șapte-zece minute. Este asta pentru noi o linie roșie sau nu?”, a spus Putin.

Acesta a mai declarat că pentru SUA amplasarea de rachete în Cuba este ceva de neacceptat, având în vedere că din Cuba până în zona industrială a SUA, inclusiv până la Washington, timpul de zbor este de 15 minute.

”Iar pentru ca acest timp de zbor să scadă la șapte-zece minute, ar fi trebuit ca rachetele noastră să fie amplasate la granița de sud a Canadei sau la granița de nord a Mexicului. Este asta pentru SUA o linie roșie sau nu?”, a întrebat președintele Rusiei.

Jumătate din populația Ucrainei nu vrea în NATO

Vladimir Putin a precizat că cel puțin o jumătate din populația Ucrainei nu vrea ca țara lor să adere la NATO.

”Potrivit ultimelor date publicate, proporția este, acolo, cam de 50 la 50. Cel puțin 50% dintre locuitorii Ucrainei nu vor ca țara lor să adere la NATO, și sunt oameni deștepți. O spun fără urmă de ironie și nu pentru că alții ar fi proști, o spun pentru că cei care nu o vor înțeleg că nu vor să ajungă pe linia de foc, nu vor să devină monedă de schimb sau carne de tun”, a arătat liderul rus.

Sursa foto: Dreamstime