Fondul de investiţii Charlemagne Capital şi grupul indian Asmita au vândut până în prezent 450 de locuinţe din cadrul ansamblului Asmita Gardens, care numără 788 de unităţi şi ce se află într-o întârziere de cel puţin o jumătate de an. Din numărul apartamentelor vândute, doar pentru 100 au fost încheiate contracte de vânzare-cumpărare.

„Deja peste 35 de familii locuiesc în complex şi patru apartamente au fost închiriate şi deja locuite. Restul apartamentelor sperăm să le vindem în următorii 3-4 ani, preţul mediu fiind la acest moment în jur de 1.600 euro/mp“, a declarat pentru capital.ro Atena Ţiplic, sales director în cadrul proiectului. 

Vehicolul investiţional European Convergence Development Company (ECDC), administrat de Charlemagne Capital, a anunţat în luna septembrie că speră să îşi lichideze stocul de 375 de locuinţe rămase nevândute la acea dată, până în decembrie 2012, an în care trebuie rambursat creditul deschis la Alpha Bank.

Faza a doua întârziată cu şapte luni

„Au fost închiriate deja o parte din spaţiile comerciale, chiriaşii urmând a se instala în următoarele luni. Faza a doua este în proporţie de 90% finalizată şi urmează a fi dată în primire în curând“, a mai spus Atena Ţiplic.

Prima parte a proiectului, care cuprinde 328 de apartamente, trebuia să fie livrată în septembrie 2008 şi a fost livrată în iulie 2009, iar cea de-a doua, care numără 460 de unităţi, avea ca dată de livrare luna mai a acestui an.

ECDC, care deţine 50% din proiectul Asmita Gardens, şi-a crescut contribuţia financiară în cadrul proiectului, alături de grupul indian Asmita, cu 4,8 mil. euro fiecare, pentru a asigura banii necesari finalizării complexului.

Până în prezent, ECDC a investit în Asmita, din surse proprii, 12,7 mil. euro. Fondul a achiziţionat proiectul din zona Splaiul Unirii în 2006 în urma unei investiţii de 8,8 mil. euro. Investiţia pentru realizarea proiectului a fost estimată la 109 mil. euro.