Fondul austriac de investiţii Immoeast, a cărui portofoliu are cea mai mare expunere pe România, respectiv 13%, a lansat ieri cel mai mare mall din Europa, în Moscova, proiect care îi aduce 100 mil. euro anual din chirii.

Localizat în Sviblovo, cel mai aglomerat sector al Moscovei, mall-ul Golden Babylon Rostokino are o suprafaţă închiriabilă de 170.000 mp, comparat cu AFI Palace Cotroceni care are 76.000 mp închiriabili şi este cel mai mare centru comercial din Sud-Estul Europei.

Mall-ul din Rusia are 440 de magazine dispuse pe două etaje şi este cea mai mare proprietate din portofoliul austriecilor de la Immoeast. Proiectul a fost dezvoltat de compania Patero.

„Cu Rostokino întărim portofoliul grupului Immofinanz şi veniturile anuale de 100 mil. euro din chirii vor contribui la optimizarea cash-flow-ului companiei“, a declarat Eduard Zehetner, CEO-ul Immoeast.

Până acum a fost închiriat 75% din spaţiul comercial disponibil, iar pentru restul suprafeţei compania se află în stadiu final de negocieri cu retailerii.

Te-ar putea interesa și: