Greșeala care poate compromite cazul Caracal. Procurorii au adus la reconstituirea crimelor de la Caracal butoiul în care au fost găsite mai multe fragmente osoase despre care legiştii spun că ar aparţine Alexandrei Măceşanu. Gheorghe Dincă le-a arătat anchetatorilor cum le-ar fi ars în recipientul metalic pe cele două fete.

S-a produs însă o eroare. Butoiul nu a fost pus pe pirostrii, aşa cum a declarat iniţial Dincă. A fost aşezat, pur şi simplu, pe o tablă, direct pe pământ, anunță adevarul.ro.

În prima zi a reconstituirii, în cazul Alexandrei Măceşanu, Dincă a luat manechinul în braţe, l-a aşezat jos, lângă butoi, iar apoi a pus câteva lemne în recipient. A luat din nou manechinul în braţe şi l-a împins cu uşurinţă în butoi, acesta fiind din materiale sintetice. A  luat o cârpă, a stropit-o cu benzină dintr-o canistră, a băgat-o printr-un orificiu al butoiului şi a dat foc.

Dincă a avut probleme când le-a arătat cum ar fi procedat în cazul Luizei Melencu. După ce cu greu a băgat manechinul în mai mulţi saci tăiaţi la capete, Dincă l-a luat pe umăr, dar când a vrut să-l bage în butoi nu a reuşit. „Nu a putut să bage manechinul în butoi. Ieşea mult afară. A fost un circ de nedescris acolo. Toţi stăteau în jurul butoiului şi urmăreau ce face Dincă”, a declarat Tonel Pop, avocatul familiei Melencu.

Specialiştii susțin însă că este imposibil ca într-un butoi să poată fi ars un corp uman întreg, iar reconstituirea cu butoiul a fost catalogată ca fiind un spectacol ieftin.

Procurorii DIICOT au precizat că luni şi marţi, în cazul Caracal, s-a urmărit ca Gheorghe Dincă să indice principalele momente privind racolarea, răpirea, violarea şi uciderea celor două fete. „Activităţile întreprinse au vizat indicarea de către inculpatul Dincă Gheorghe a principalelor momente sub aspectul racolării, răpirii, adăpostirii, violării şi uciderii celor două victime, precum şi modalitatea şi mijloacele comiterii infracţiunii de profanare de cadavre, în raport de aceleaşi două victime”, se arată într-un comunicat de presă.