UPDATE: Un noul bilanţ indică faptul că 120 de persoane au fost rănite, fiind în prezent spitalizate, potrivit  autorităţilor locale.

_____

Avionul Boeing 737, care transporta 177 de pasageri şi membri ai echipajului şi venea de la Izmit, în vestul ţării, pare că a ieşit de pe pistă din cauza unei ploi puternice în cel mai mare oraş din ţară.

Guvernatorul Istanbulului Ali Yerlikaya a anunţat într-un comunicat că 52 de persoane au fost rănite şi spitalizate. Zeci de ambulanţe au venit la faţa locului, scrie presa.

Ministrul Transporturilor Cahit Turhan a anunţat că nimeni nu a murit în accident, însă a adăugat că unii pasageri erau în continuare blocaţi în aeronavă.

Fuzelajul aparatului, aparţinând companiei private Pegasus, s-a rupt în două şi a luat foc după ce a ieşit de pe pistă pe aeroportul internaţional Sabiha Gokcen, alunecând din cauza unei ploi torenţiale care s-a abătut asupra metropolei turce, conform imaginilor difuzate de CNN-Turk. Avionul venea de la Izmir (vestul Turciei).

Conform unor informații neoficiale, nimeni nu ar fi murit în accident, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Media turce au comunicat că există persoane rănite în urma incidentului, dar ministrul transporturilor turc Cahit Turhan, citat de televiziunea de stat TRT, a indicat că nimeni nu şi-a pierdut viaţa în urma accidentului.

Avionul s-a rupt în trei bucăţi după ceea ce Turhan a numit o aterizare dură. El a adăugat că unii pasageri au fost răniţi, potrivit Reuters. La bordul avionului se aflau 177 de pasageri şi şase membri ai echipajului, a indicat ministrul menţionat.

Avionul venea de la Izmir (vestul Turciei) şi a derapat, ieşind de pe pistă din cauza unei ploi torenţiale care s-a abătut asupra metropolei turce. Imagini difuzate de media turce arată persoane pe peluză în jurul aparatului.

Incendiul care s-a declanşat după accident a fost stins de către pompieri, a relatat agenţia de presă Anadolu.
Aeroportul Sabiha Gokcen a fost închis pentru zboruri şi toate avioanele au fost redirecţionate spre aeroportul internaţional din Istanbul situat în partea europeană a capitalei economice a Turciei.

O purtătoare de cuvânt a companiei Pegasus Airlines a confirmat accidentul, dar fără să ofere detalii suplimentare. Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a indicat pe Twitter că echipe de intervenţie în cazuri de urgenţă acţionează la faţa locului pentru evacuarea pasagerilor.