Au apărut primele imagini cu momentul în care avionul pilotat de miliardarul român Dan Petrescu s-a prăbușit duminică, 3 octombrie. Acesta a căzut peste o clădire de două etaje lângă Milano. Tragedia cumplită a dus la moartea a opt pasageri

Imaginile terifiante au fost suprinse de o cameră de bord a unei mașini și publicate de ziarul italian Milano Corriere. În fotografii se vede momentul în care aparatul de zbor, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, cade din cer și se prăbușește peste o clădire, transmite SafeNews.md.

Cumplitul accident aviativ s-a produs duminică după-amiază, la ora 13.07. După trei minute de la decolarea de pe aeroportul din Linate, către Olbia, Sardinia, aparatul de zbor a început să se abată de la ruta prestabilită și să trimită parametri anormali celor din turnul de control. Imaginile de pe radar au aratat că avionul de mici dimensiuni a încercat să revină pe aeroportul din Linate, de unde decolase în urmă cu doar trei minute.

Avionul s-a prăbușit peste o clădire goală

Aparatul de zbor s-a prăbușit însă peste o clădire cu două etaje, care era goală. Investigatorii au lucrat toată noaptea la locul accidentului. Opt persoane, dintre care șapte români, se aflau la bordul aparatului de zbor, care, conform presei italiene, era pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu.

Toți pasagerii și-au pierdut viața. Cei opt tocmai marcaseră la un moment important. Ei fuseseră la un botez, care avusese loc în urmă cu o zi, și urmau să plece către Sardinia, unde trebuia să aibă loc petrecerea.

Potrivit informațiilor ulterioare, cei aflați la bordul avionului se îndreptau către casa de vacanță a miliardarului român d. Alături de ei, în avionul privat se mai aflau și cele două fiice ale lui Dan “Miki” Alexandrescu, fost jurnalist sportiv specializat în Formula 1, care a murit anul trecut. Claire și Emilie Alexandresco aveau cetățenie franceză,in Olbia. Ziaristul Radu Tudor a dezvăluit cine se mai afla alături ce acesta și familia sa.

(sursa foto: milano.corriere)