Omul care a reușit să transforme un grup italian în derivă, Fiat, într-o afacere care a preluat gigantul american Chrysler dând naștere groupului Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a predat ștafeta urmașului său Mike Manley. Adevărat star în Italia, dar și în industria auto, Sergio Marchionne a fost forțat să renunțe la poziția de președinte – director executiv al grupului FCA după ce o aparent simplă operație la umăr a dus la agravarea stării sale de sănătate. În vârstă de 66 de ani, Marchionne a condus timp de 14 ani gigantul Fiat-Chrysler, grup care deține mărcile Fiat, Chrysler, Abarth, Alfa Romeo, Dodge, Jeep, Maserati, Lancia, Mopar, Ram și chiar Ferrari.

Anunțat deja ca CEO al întregului grup FCA, britanicul Mike Manley va continua implementarea strategiei prezentată luna trecută de Marchionne, care vizează investiţii de nouă miliarde de euro în vehiculele electrice şi hibride. În vârstă de 54 de ani, Manley va conduce şi operaţiunile FCA din America de Nord. 
Mike Manley a condus din postura de director general brandul Jeep din iunie 2009 ducând vânzările anuale de la aproximativ 300.000 de unităţi la 1,4 milioane de vehicule. 
Și divizia de mașini sport de lux Ferrari a anunţat că l-a numit pe un Louis Camilleri, membru al Consiliului de Administraţie, în funcţia de director general, acesta preluând un post deținut tot de Sergio Marchionne. Louis Carey Camilleri este un fost președinte al producătorului de țigarete Philip Morris International.

Fiat Chrysler, al şaptelea mare producător auto mondial, a anunţat luna trecută că se aşteaptă ca fiecare al 12-lea SUV vândut pe plan global până în 2022 să fie un Jeep. Compania intenţionează să lanseze nouă modele noi şi să ofere patru versiuni electrice până în 2022.