Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a luat o decizie drastică în plină criză sanitară și financiară. Acesta a anunţat că va  începe procesul desfiinţării companiilor municipale care au fost ”o gaură neagră” în bugetul Primăriei Capitalei.

Potrivit declarațiilor făcute de acesta, un proiect de hotărâre votat vineri în Consiliul General prevede desfiinţarea societăţii Compania Municipală Turistica Bucureşti S.A.

Mai exact, potrivit primarului Capitalei, există servicii publice al căror preț a crescut cu apraope 50%, lucru care nu este benefic pentru bugetul Capitalei.

„O chestiune mult aşteptată, începem efectiv procesul de desfiinţare a companiilor municipale care au fost o gaură neagră în bugetul municipalităţii. Sunt servicii publice al căror preţ a crescut cu 30 – 40 – 50% după ce aceste companii municipale au fost înfiinţate. Azi vorbim de prima astfel de desfiinţare – Compania Turistică”, a afirmat Nicuşor Dan vineri, la începutul şedinţei Consiliului General.

Ce companie desființează Nicușor Dan 

De menționat este faptul că, vorba despre proiect de hotărâre privind dizolvarea Companiei Municipale Turistica Bucureşti S.A. şi acordarea unui mandat special reprezentanţilor Municipiului Bucureşti în Adunarea Generală a Acţionarilor a societăţii Compania Municipală Turistica Bucureşti S.A. În ceea ce privește voturile acordate, potrivit ultimelor informații, proiectul de act normativ a fost aprobat cu 34 de voturi „pentru”, 9 „împotrivă” şi o abţinere.

Pe lângă faptul că va desființa o serie de companii, primarul general, Nicuşor Dan a mai anunţat că, în şedinţa CGMB de vineri o altă mișcare. Potrivit acestuia, este vorba despre un proiect de hotărâre pe ordinea de zi care prevede demararea unui audit privind activitatea Primăriei Capitalei din ultimii 4 ani.

„Avem proiect de hotărâre privind un audit şi financiar şi de resurse umane şi de IT şi de funcţionare a instituţiilor. Consiliul General se angajează să facă acest audit pe activitatea Primăriei Generale din ultimii 4 ani”, a ddeclarat Nicuşor Dan, vineri, la începutul şedinţei CGMB.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin