Nicușor Dan a explicat că marea majoritate a companiilor municipale vor fi desființate, iar managerii vor fi dați afară, atrăgând atenția că asta-i viața! Majoritatea companiilor municipale înființate de vechea administrație a Bucureștiului vor dispărea, însă angajații lor nu își vor pierde slujbele, ci vor fi „importați” către administrație. Nu asta va fi, însă, și soarta șefilor, a arătat, marți seara, la Digi24, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Ce companii municipale vor mai rămâne

Întrebat câte dintre aceste companii municipale vor dispărea, Nicușor Dan a răspuns că „cele mai multe dintre ele”. Vor rămâne STB-ul (compania pentru transportul public) și Termoenergetica, plus Energetica, o companie-satelit a Termoenergetica, iar din celelalte „o să aducem colective importante către administrație”, a precizat Nicușor Dan. „Nu și managementul, care e total defectuos”, a adăugat primarul general.

Oamenii vor fi, astfel, preluați de Primăria Capitalei, dar nu și companiile ca atare, a precizat Nicușor Dan.

Și managerii ce fac, rămân fără joburi, dispar? a fost întrebat primarul general. „Asta-i viața, da!”, a răspuns Nicușor Dan.

Întrebat în cât timp se va întâmpla aceasta, primarul general a explicat că este o decizie ce ține de Consiliul General al Capitalei. „Eu sper ca foarte curând, noua majoritate din Consiliul General să numească noile Adunări Generale, care să numească noile Consilii de Administrație, cu mandat să lichideze, adică să întrerupă contractele și bineînțeles, acolo unde sunt colective importante de oameni și valoroase, să le aducă către Administrație”, a spus primarul general al Capitalei la Digi24.

Bucureștenii vor tremura în această iarnă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că Primăria nu poate face decât unele reparaţii la ţevile de termoficare, în această iarnă, dar şi că în multe dintre cazuri, imediat după ce este finalizată lucrarea, ţeava plezneşte din nou. În aceste condiţii, bucureştenii vor avea trei luni de iarnă, la fel ca ultimele două-trei săptămâni.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea