Una dintre cele mai importante companii din Statele Unite a luat o decizie dură împotriva angajaţilor săi!

Aproape 600 de angajaţi vor rămâne pe drumuri pentru că au refuzat vaccinarea

Este vorba despre compania aeriană United Airlines, care a anunţat că va concedia aproape 600 de oameni. Este vorba despre angajaţii care au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19, aşa cum este politica operatorului aerian, una dintre cele mai stricte din ţară, potrivit agenţiei EFE.

United Airlines notează, într-un comunicat intern, că peste 99% dintre cei 67.000 de angajaţi s-au vaccinat în decurs de şapte săptămâni după lansarea politicii anti-COVID-19 a companiei. Cu toate acestea, unii dintre angajaţi s-au arătat “refractari” vaccinării.

Consilierul delegat Scott Kirby şi preşedintele United Airlines, Brett Hart, majorităţii lucrătorilor care s-au vaccinat, iar despre ceilalţi au precizat: “Din păcate, pentru cei 1% dintre angajaţii care au decis să nu se vaccineze vom demara procedura de despărţire de companie conform politicii noastre”.

Decizia de concediere va afecta 593 de persoane.

United Airlines a acceptat totuşi unele scutiri pe motive de boală sau religioase

United Airlines le-a cerut tuturor angajaţilor, la începutul lunii august, să se vaccineze anti-COVID în următoarele săptămâni, pentru a nu risca desfacerea contractului de muncă. Totuşi, compania a acceptat unele scutiri pe motive de boală sau religioase, în baza cărora se confruntă cu cel puţin o trimitere în judecată.

Responsabilii au lăudat spiritul civic care i-a determinat pe unii angajaţi să-i convingă pe ceilalţi de beneficiile vaccinării, evitând internările în spital sau chiar decesele, subliniind că pandemia “ucide 2.000 de persoane zilnic”.

Şi alte mari compania din SUAU, precum Tyson Foods, Walmart sau giganţii tehnologici, au impus condiţii ferme angajaţilor privind vaccinarea, spre deosebire de altele care au propus ca alternativă teste frecvente pentru COVID-19.

Alte companii aeriene americane, precum Delta Airlines, au încercat să impulsioneze vaccinarea propunând o creştere a asigurării medicale, sugerând că spitalizările pentru cazurile de COVID-19 sunt foarte costisitoare.

Sursa foto: Dreamstime