Ministrul de Interne, Lucian Bode, nu stă la discuţii. Acesta le-a transmis un mesaj clar lui Vlad Voiculescu şi Ralucăi Turcan. Toţi suntem egali în faţa legii. Cei doi vor fi sancţionaţi pentru că au încălcat legile sanitare.

Raluca Turcan şi Vlad Voiculescu, amendaţi

Raluca Turcan şi Vlad Voiculescu vor fi amendaţi. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a subliniat, miercuri, că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii. Nu se va face rabat nici în cazurile Raluca Turcan şi Vlad Voiculescu, care au fost surprinşi fără mască de protecţie sanitară în spaţii publice.

„Am spus de fiecare dată şi repet: nu sunt adeptul sancţiunii de dragul sancţiunii. Rolul nostru nu este acela de a sancţiona populaţia, rolul nostru, al structurilor MAI, este de a determina cetăţenii să respecte măsurile de protecţie sanitară.

Ce amenzi vor primi cei doi miniştri

În aceste condiţii, în weekendul trecut, am avut o medie de 103.000 cetăţeni verificaţi pe zi. Amenzile au fost în jur la 8.000 – 8.400 pe zi, deci nu putem spune că scopul nostru este acela de a sancţiona cetăţenii. Evident că toţi suntem egali în faţa legii şi toţi răspundem în faţa legii – şi Voiculescu, şi Turcan.

Conform legii, o sancţiune aplicată la Legea 55 – nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară – poate fi transmisă către cel care a săvârşit respectiva contravenţie în termen de 6 luni de la săvârşirea ei”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

În spaţiul public au apărut zilele trecute imagini cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, care nu purtau măşti de protecţie sanitară.

Sursa foto INQUAM / George Calin