Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat motivul pentru care nu a respectat regulile impuse de pandemie. După ce a fost fotografiat fără mască în Parlament, acesta a afirmat că se afla într-o conferinţă video şi şi-a dat jos masca pentru intervenţie şi că nu era nici o persoană la mai puţin de 10 metri. ”Fără îndoială, am greşit şi toate criticile sunt justificate”,  a spus ministrul Sănătății.

”Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliştii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură. Eram într-o conferinţă video mi-am dat jos masca pentru intervenţie, pentru a mă face mai bine înţeles şi pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar şi pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greşeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puţin de 10 metri în jurul meu”, scrie ministrul pe Facebook.

Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură….

Publicată de Vlad Voiculescu pe Luni, 29 martie 2021

 

 

Ministrul precizează că la un moment dat i-a fost atrasă atenţia şi şi-a pus la loc masca.

„Fără îndoială, am greşit şi toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni, fără mască de protecţie COVID-19, pe holurile Parlamentului, relatează Ştirile Pro TV. Fostul consilier onorific al Ministerului Sănătății, Răzvan Cherecheş s-a declarat profund şocat că ministrul nu poartă mască în plin val 3 al pandemiei şi în condiţiile în care secţiile de terapie intensivă sunt aglomerate

Vlad Voiculescu a pierdut sprijinul partidului

Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătății a pierdut sprijinul partidului, susțin surse din USR citate de către antena3.ro

De asemenea, conducerea USR ar fi găsit şi un înlocuitor pentru Voiculescu, pe Adrian Wiener. Demersul este susţinut şi de premierul Florin Cîţu şi preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce Dacian Cioloş a rămas singurul susţinător, potrivit sursei menționate.

Vlad Voiculescu a generat numeroase controverse în ultima perioadă, pornind de la transparentizarea datelor despre campania de vaccinare şi culminând cu acuzaţia publică referitoare la măsluirea datelor despre pandemie de către Guvernul Orban în 2020.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea