Vlad Voiculescu, out? A pierdut sprijinul partidului

Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătății a pierdut sprijinul partidului, susțin surse din USR citate de către antena3.ro

De asemenea, conducerea USR ar fi găsit şi un înlocuitor pentru Voiculescu, pe Adrian Wiener. Demersul este susţinut şi de premierul Florin Cîţu şi preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce Dacian Cioloş a rămas singurul susţinător, potrivit sursei menționate.

Vlad Voiculescu a generat numeroase controverse în ultima perioadă, pornind de la transparentizarea datelor despre campania de vaccinare şi culminând cu acuzaţia publică referitoare la măsluirea datelor despre pandemie de către Guvernul Orban în 2020.

Florin Cîțu evită să vorbească despre activitatea lui Vlad Voiculescu

Joi seara, premierul Florin Cîțu a fost invitat în cadrul unei emisiuni la Digi24. Acolo, acesta a fost întrebat despre activitatea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și dacă este mulțumit de aceasta.

Prim-ministrul a răspuns că evaluarea miniștrilor se face la jumătatea anului și că echipa de guvernare este la început. El a precizat că evaluarea miniștrilor se face în funcție de obiective și de cum au fost acestea implementate.

„Evaluarea o fac la jumătatea anului. Acum nu fac nicio evaluare a niciunui ministru. Suntem o echipă, suntem într-o coaliţie. Începem să implementăm bugetul. Deci suntem la început, lucrăm împreună de puţin timp, dar evaluarea se va face la jumătatea anului în funcţie de obiective şi de cum au fost acestea implementate”, a afirmat Florin Cîţu, joi seară, la Digi 24, întrebat fiind cât de mulţumit este de activitatea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Premierul a mai precizat că, în prezent, lucrurile șe mișcă pe repede înainte în Ministerul Sănătății. El a precizat că vor mai apărea alte lucruri care vor permite flexibilizarea sistemului sanitar pentru ca autoritățile să se poată ocupă de pacienții bolnavi de coronavirus.

„Acum se întâmplă. Aşa cum am spus în şedinţa de Guvern de astăzi au fost anunţate cele 200 de paturi în plus pe care le-am cerut, 80 deja au fost în Bucureşti. Şi vor mai apărea şi alte lucruri care vor flexibiliza sistemul sanitar care să ne permită nouă ca în acest moment să alocăm mai multe resurse către pacienţii COVID în această perioadă”, a adăugat acesta.