Acţionarii Frutarom vor primi 71,19 dolari şi 0,249 acţiuni IFF pentru fiecare titlu pe care îl deţin, adică un preţ de 106,25 dolari pentru o acţiune Frutarom, conform unui acord anunţat luni de cele două companii. Un astfel de preţ reprezintă o primă de 11% comparativ cu preţul înregistrat vineri de acţiunile Frutarom.

"Prin combinarea vastei noastre expertize în domeniul cercetare&dezvoltare cu cea a Frutarom, vom oferi clienţilor noştri o gamă vastă de soluţii", a subliniat directorul general de la IFF, Andreas Fibig.

Frutarom vinde peste 70.000 de produse precum coloranţi naturali, ingrediente folosite în sectorul sănătăţii şi înfrumuseţării, ingrediente şi enzime pentru protecţia alimentelor, către companii din 150 de ţări.

Preluarea Frutarom de către IFF, o operaţiune aprobată de consiliile de administraţie ale celor două firme, va fi a doua mare preluare a unei companii israeliene, după achiziţia Mobileye de către Intel pentru 15 miliarde de dolari.

Analiştii se aşteptau la o consolidare în sectorul aromelor şi parfumurilor după ce producătorul elveţian Givaudan a anunţat în luna martie că intenţionează să facă o ofertă pentru producătorul francez de ingrediente naturale Naturex iar presa din Israel a anunţat luna trecută că Frutarom a primit oferte de preluare.

Datele colectate de Thomson Reuters arată că împreună IFF şi Frutarom vor genera în 2018 o cifră de afaceri de 5,3 miliarde dolari în timp ce Givaudan ar urma să realizeze venituri de 5,34 miliarde franci, fără a include şi performanţele Naturex. În prezent veniturile IFF sunt comparabile cu cele ale grupului german Symrise, care în 2018 se aşteaptă să realizeze o cifră de afaceri de 3,1 miliarde euro (3,7 miliarde dolari). (Sursa: Agerpres)