„Concentrându-ne pe trei domenii distincte și valorificând expertiza noastră în sectorul de telefonie mobilă, am fost mai în măsură să sprijinim nevoile de afaceri ale clienților noștri – în special în zonele unde nevoile de comunicare, colaborare și conectivitate sunt mai mari. Această concentrare a condus, de asemenea, la lansarea primei serii de imprimante NFC Xpress C460 din lume. Ne propunem să ne extindem cu soluția de imprimarea NFC, iar pe lângă imprimarea de acasă, vrem să includem în target și companii și agenții guvernamentale, unde se înregistrează o creștere a cererii de imprimante”, a declarat vicepreședintele executiv Gi-ho Kim, director al Samsung Electronics Printing Solutions.

“Suntem încrezători că eforturile noastre ne vor permite ca, până în 2017, să ne atingem obiectivul de a conduce sectorul de imprimante A4”, a adăugat Kim.

Imprimare de pe mobil

S-a presupus mult timp că dezvoltarea pieței de dispozitive mobile și trecerea la birouri care nu utilizează hârtie ar afecta cererea pentru imprimante. Cu toate acestea, conform unui anunț recent al companiei de cercetare de piață IDC, paginile imprimate în 2012 cu ajutorul imprimantelor simple și multifuncționale ar putea acoperi suprafața orașului New York de 237 de ori. În plus, studiul a constatat că utilizatorii de smartphone-uri și tablete imprimă mai mult decât cei care nu sunt utilizatori ai acestor dispozitive. De asemenea, raportul prezice că mai mult de jumătate din utilizatorii de dispozitive mobile vor începe imprimarea de pe mobil până în 2015. Deoarece a prevăzut trecerea la imprimarea de pe mobil, Samsung a început dezvoltarea de aplicații mobile din 2009, care includ o aplicație Samsung Mobile Print, suport Direct Wi-Fi, un buton nativ de imprimare foto, Google Cloud Print și a adăugat recent funcționalitatea NFC.

Anul acesta, Samsung Electronics a devenit prima companie din lume care a dezvaluit o imprimantă laser color cu funcționalitate NFC, sporind astfel confortul imprimării de pe mobil. Seria Xpress C460, care poate fi setată cu o conexiune Wi-Fi în doar trei etape, a primit recenzii favorabile de la lansarea sa și a primit un premiu de prestigiu de la Buyers Laboratory (BLI) pentru realizări excepționale în inovare. În luna septembrie, Samsung lansează în Europa seria M2070, care constă într-o imprimantă laser mono și una multi-funcțională cu funcționalitate NFC.

Imprimante noi

La IFA 2013, Samsung prezintă o serie de imprimante concept, cu un design inovator. Imprimanta concept numită „Wave” are un design minimal, ecologic, precum și o funcție de conectare la smartphone. Prin conectarea unui smartphone la imprimantă, utilizatorul poate imprima direct conținutul salvat de pe telefonul său smartphone.

„One & One” este o imprimantă laser mono, dar le permite utilizatorillor să imprime folosind două culori, desemnând una din culorile suplimentare de cyan, magenta sau galben, pentru a completa culoarea standard negru.