Business-urile construite după un plan pe termen scurt au ajuns la scadenţă şi, cele mai multe dintre ele au tras obloanele sau, în cel mai fericit caz, sunt sub sechestru judiciar. Cei care au părăsit clasamentul actual au, în proporţie destul de mare, companiile în mari dificultăţi, în multe cazuri valoarea activelor deţinute fiind mai mică decât a datoriilor. Alţii au pariat în urmă cu câţiva ani pe imobiliare, valoarea activelor reducându-se semnificativ.

Cea mai răsunătoare ieşire din Top 300 poate fi trecută în dreptul lui Gabriel Cârlig, cu o avere estimată în ediţia anterioară la 65-70 milioane de euro. Omul de afaceri este proprietarul retailer-ului de lenjerie intimă Jolidon.

În ultimii doi ani, afacerea clujeanului a suferit scăderi semnificative. În 2010, cifra de afaceri a Jolidon a fost de 18,7 milioane de euro, pierderea înregistrată fiind de 9,3 milioane de euro. Potrivit Ministerului de Finanţe, valoarea activelor imobilizate a fost de 31,9 milioane de euro, în timp ce datoriile se ridicau la 55,8 milioane de euro.
Mai multe, pe evz.ro.