Practicanții acestui obicei riscă o amendă dură

Din păcate pentru aceștia, legislația rutieră este clară: „aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea” este o contravenție încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni, transmit cei de la auto-bild.ro.

Din acest lucru poate rezulta o amendă de aproape 3.000 lei pentru orice șofer care ține cruciulițe în parbriz, printre altele.

Ce accesorii sunt menționate în codul rutier

Accesoriile enumerate în codul rutier sunt următoarele: odorizante, carnete de notițe, diverse obiecte religioase, suporturi pentru diverse dispozitive electronice, etc.

Alte obiecte care reduc vizibilitatea sunt vinietele adunate de-a lungul timpului, diverse abțibilduri precum și cazurile nefericite în care se dorește amintirea unei persoane dragi care a trecut în neființă prin lipirea pozei acesteia pe geamurile autoturismului.

De asemenea, riscă o amendă și cei care atârnă CD-uri de oglinda interioară, dacă agentul constatator va considera că vizibilitatea este obstrucționată de mediul de stocare.