BrightSide.me a adunat unele dintre codurile cele mai utile și mai importante pentru smartphone-uri într-un singur articol, împreună cu câteva instrucțiuni pentru cei care sunt îngrijorați daca sunt spionati sau urmariti.

Cu acest cod, puteți afla dacă apelurile, mesajele și alte date sunt redirecționate. Statutul diferitelor tipuri de redirectionari care au loc împreună cu numărul si informația care este transferată, va fi afișat pe ecranul telefonului. Această funcție este cel mai adesea creata fie de parteneri gelosi sau de părinții care încearcă să-si protejeze copiii de spam ori criminali.

*#62#

Formați acest cod, dacă doriți să aflați, în cazul în care apelurile , mesajele și datele sunt redirecționate si va pare că nimeni nu va poate contacta. Șansele sunt, în acest caz, ca apelurile vocale sa fie redirecționate către unul dintre numerele de telefon ale operatorului mobil.

002#

Acesta este un cod universal pentru oprirea tuturor formelor de redirecționare din telefon. Este o idee bună să utilizați acest cod înainte de a trebui să utilizați roamingul. În acest caz, banii nu vor mai fi luati din contul dvs. pentru apelurile care sunt redirecționate în mod implicit către mesageria vocală.

*#06#

Cu ajutorul acestui cod, puteți afla IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Dacă știți acest număr, va puteti găsi telefonul dacă cineva vi l-a furat. Când este pornit, locația sa este transmisa automat la operatorul de rețea, chiar dacă este introdusă o cartelă SIM diferită.

ATENTIE! Dacă cineva vă cunoaște numărul IMEI, va poate afla modelul și caracteristicile tehnice ale telefonului facandu-va astfel vulnerabil pentru toate felurile de spionaj sau atac cibernetic.

Exista si Coduri speciale care va permit sa aflati daca există cineva care urmăreaste locația dvs. și, de asemenea, pentru a determina dacă sunteti urmarit.

Pentru aceasta aveti nevoie de utilitarul NetMonitor si tastati unul din urmatoarele coduri:

pentru iPhone: * # 12345 # 3001 *

pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *

Pasul 1. Mergeți la secțiunea numită UMTS mediu mobil, apoi UMTS RR info, și scrie toate numerele de sub ID – ul celulei. Aceste numere sunt stațiile de bază situate în apropiere. Telefonul se va conecta în mod implicit la acea statie care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Du-te înapoi la meniul principal și fa clic pe fila Informații MM, apoi pe servire PLMN. Notați numerele de sub Local Area Code (LAC).

Pasul 3. Cu ajutorul acestor două numere și un site obișnuit (a patra filă din stânga), puteți determina locația pe hartă a stației de bază la care telefonul este conectat.

Statiile care creeaza suspiciune sunt in general stațiile mobile – acest lucru ar putea fi un camion sau un autobuz mic, cu o antenă mare deasupra. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la concerte și/sau în locuri în care e o acoperire slaba la internet. Dacă exista una dintre ele din apropiere, aparent fără nici un motiv logic, si telefonul dvs. e conectat la ea, atunci e posibil sa fiti urmarit-spionat.

Utilizati software Anti-Virus

Dacă utilizați Android, trebuie să verificați periodic telefonul de viruși. PlaceRaider este unul dintre cei mai periculosi virusi , care va pot infecta aparatul. Dezvoltat de către experții americani, a fost menit să arate cât de vulnerabile sunt dispozitivele noastre. Odată ce ajunge intr-un telefon, acest troian ia o serie de fotografii ale zonei înconjurătoare, creează un model 3D al clădirii in care vă aflați, și apoi profită de orice conexiune la Internet pentru a trimite datele pe care le-a adunat, adăugând împreună cu ea toate datele de pe telefon și parolele.

Cum ne urmaresc Serviciile Secrete ale tuturor Guvernelor

Agențiile naționale de securitate din aproape toate țările cooperează acum cu operatorii de telefonie mobila, care oferă de multe ori acces la informații cu privire la oricare dintre clienții lor cu condiția ca acestea să aibă un mandat de la tribunal. Ca un minim, acestea furnizează datele din ultimele trei luni.
Dacă telefonul a fost exploatat de către o agenție de securitate, șansele sunt ca tu nici măcar nu vei observa. În cazul în care un telefon face zgomote ciudate în timpul unei conversații, își pierde puterea bateriei rapid, se supraîncălzește, sau în mod neașteptat reporneste, acestea nu sunt indicii că trebuie să-l duci la reparat ci mai degrabă un semn indicator ca ești ascultat, scrie Ziarulonline.ro.

Cum va puteti proteja de infractori si actiuni de urmarire-spionaj.

Utilizați aplicații de mesagerie , care sunt complet închise pentru cei din exterior, cum ar fi Telegram, Chare, Wickr, or Signal.

Determinați ce informații le puteti face accesibile tuturor. În cazul în care toată lumea poate avea posibilitatea de a va afla numărul de telefon sau au acces la informații despre familie, cei dragi, sau stilul tău de viață? Fiți foarte atenți atunci când postați fotografii ale copiilor.

Nu instalați programe necunoscute pe telefon, si urmăriti îndeaproape aplicațiile pe care le-ați instalat. Folositi cat mai multe coduri de securitate ori de câte ori puteti. Nu faceți clic pe link-uri nesigure, și nu conectați telefonul la puncte de incarcare, hot-spoturi suspecte „gratuite“ .

Numai operatorul dvs. de telefon mobil ar trebui să ofere vreodată servicii de urmărire, și acestea ar trebui să fie pornite numai cu acordul dumneavoastră explicit. Site-urile și aplicațiile care va oferă facilitatea de a afla locația altor persoane sunt aproape sigur ca acționează cu intenții criminale. Aveti GRIJA !