Johannes Ditz a precizat că consiliul de supraveghere de la Hipo ar dori ca până la sfârşitul anului 2014 să fie vândute doar o treime din filiale. Cea de a doua treime ar trebui să fie vândută în 2015, iar ultima treime în 2016, scrie Agerpres.

În schimb, Uniunea Europeană care a aprobat naţionalizarea băncilor, inclusiv a Hypo, cu condiţia reprivatizării în maxim cinci ani. Acest lucru ar însemna că până la sfârşitul anului 2014 Hypo ar trebui vândută.

"Negociem termene limită mai lungi astfel încât să nu fim nevoiţi să vindem sub presiuni şi să putem strânge cel puţin valoarea contabilă a subsidiarelor", a declarat Johannes Ditz pentru Kurier.

Statul austriac a preluat controlul la Hypo Alpe-Adria-Bank International AG în anul 2009 pentru a evita colapsul unei bănci care ar fi avut un impact semnificativ în Europa Centrală şi de Est, după ce foştii proprietari, incluzând aici şi Bayerische Landesbank, şi-au retras sprijinul.

În luna mai a acestui an, Hypo Alpe Adria a selectat Deutsche Bank pentru a se ocupa de vânzarea reţelei sale din sud-estul Europei pentru cel puţin 1,5 miliarde de euro (1,9 miliarde de dolari).