Huawei Consumer Business continuă să înregistreze o creștere puternică, având un total de 240 de milioane de smartphone-uri livrate pe tot parcursul anului. În 2019, veniturile din vânzările Huawei Consumer Business au atins 467.3 de miliarde CNY, în creștere cu 34% față de anul trecut, compania raportând progrese în dezvoltarea ecosistemului AI Life pentru toate scenariile și dispozitivele, incluzând laptop-uri, tablete, accesorii și ecrane inteligente. 

HUAWEI a publicat Raportul Anual pentru 2019, în care detaliază performanțele economice solide din ultimul an. Veniturile globale din vânzări ale companiei înregistrează o creștere de 19.1% față de anul precedent și ating 858.8 miliarde CNY în 2019. Dintre acestea, pe primul loc se află veniturile anuale de pe piața din China, care au atins 506.7 miliarde CNY în 2019. Urmează veniturile din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), cu un total de 206 miliarde CNY, cele din regiunea Asia-Pacific care însumează 70.5 miliarde CNY și cele din America, care numără 52 de miliarde CNY. Profitul net a ajuns la 62.7 miliarde CNY, iar fluxul de numerar din activitățile operaționale a atins 91.4 miliarde, în creștere cu 22.4% față de anul trecut. Ca parte a angajamentului de a investi constant în inovație, HUAWEI a dedicat sectorului de cercetare și dezvoltare (R&D) 15.3% din veniturile sale din 2019, ceea ce înseamă131.7 miliarde CNY. Investițiile totale în industria R&D din ultimul deceniu depășesc acum 600 miliarde CNY. 

În 2019, Huawei Carrier Business Group a înregistrat venituri totale de 296.7 miliarde CNY, Huawei Enterprise Business a raportat un total de 89.7 miliarde CNY, iar Huawei Consumer Group deține performanța în categoria de vânzări, cu un total înregistrat de 467.3 miliarde CNY.

În 2019, Consumer BG s-a concentrat în toate activitățile sale asupra experienței oferite utilizatorilor. Într-o lume complet conectată și inteligentă, HUAWEI oferă constant consumatorilor o experiență plăcută și inspirată, prin intermediul tuturor dispozitivelor disponibile în portofoliu, ceea ce ajută la consolidarea poziționării HUAWEI ca brand premium pe piața globală.

Protejarea confidențialității consumatorilor

Consumer BG se angajează să construiască un brand de încredere pentru consumatorii globali în ceea ce privește protecția datelor private. Confidențialitatea este un drept de bază al consumatorilor, iar aceștia ar trebui să aibă control complet asupra datelor cu caracter personal. Protejarea confidențialității este o piatră de temelie a designului produselor HUAWEI, la fel de importantă ca experiența pe care o oferă produsele.

HUAWEI respectă întotdeauna următoarele patru principii de bază în ceea ce privește confidențialitatea utilizatorilor:

  • Transparență: Modul în care prelucrează datele personale este transparent pentru consumatori; aceștia pot lua decizii în funcție de dorințele lor și pot controla în totalitate confidențialitatea datelor
  • Beneficiile utilizatorilor: Orice colectare de date cu caracter personal trebuie să fie în beneficiul consumatorilor oferind, de exemplu, o experiență mai bună 
  • Securitate: Protejarea eficientă a confidențialității utilizatorului necesită tehnologii avansate. HUAWEI utilizează tehnologii de securitate lider în industrie pentru protejarea datelor cu caracter personal, îmbunătățind în același timp și experiențele utilizatorilor
  • Conformitate legală: HUAWEI respectă cu strictețe Principiile de confidențialitate general acceptate (GAPP), Regulamentul general al UE privind protecția datelor (GDPR) și toate celelalte legi și reglementări aplicabile în țările în care își desfășoară activitatea

HUAWEI integrează principiile de protecție a datelor cu caracter personal de mai sus în fiecare produs, chiar de la începutul proiectării acestuia, fiind respectate apoi pe tot parcursul dezvoltării produselor. Tehnologiile de vârf au permis obținerea unor rezultate remarcabile în materie de confidențialitate, cu recunoașterea organizațiilor mondiale de top.

De exemplu, seria HUAWEI Mate 30 vine cu microkernelul Trusted Execution Environment (TEE) al HUAWEI. Datele sensibile, precum datele biometrice ale consumatorului și parolele, sunt stocate numai în TEE, în timp ce operațiuni precum verificarea amprentelor digitale, recunoașterea facială și confirmarea parolei sunt efectuate în TEE. Aceasta previne eficient scurgerile de date cu caracter personal. TEE-ul Huawei a obținut următoarele certificări:

  • Certificare Common Criteria (CC) EAL5+, cel mai înalt nivel pe care un kernel comercial OS îl poate obține în timpul certificărilor de securitate
  • Numeroase certificări ale autorităților internaționale de securitate și confidențialitate, inclusiv certificarea EMVCo în industria finanțelor și certificarea UE ePrivacy seal

În domeniul HMS, HUAWEI a lansat un sistem complet de gestionare a protecției datelor cu caracter personal și este lider global în ceea ce privește gestionarea securității datelor, transparența și respectarea confidențialității. Printre cele mai importante inovații în acest domeniu se numără: 

  • AppGallery gestionează securitatea aplicațiilor cu un sistem unic cu patru nivele: detectarea comportamentului rău intenționat, scanarea vulnerabilității de securitate, verificarea scurgerilor de date cu caracter personal și recenzii manuale cu nume reale. Acest sistem garantează că sunt disponibile pentru descărcare din AppGallery doar aplicațiile sigure
  • În noiembrie 2019, HMS a devenit unul dintre primii destinatari ai certificării ISO/IEC 27701 privind protecția datelor cu caracter personal eliberată de British Standards Institute (BSI), o organizație de standarde internaționale. Prin urmare, capacitatea de a proteja confidențialitatea utilizatorilor și de a gestiona securitatea informațiilor este recunoscută de organizații de top din lume.

În viitor, HUAWEI continuă să adopte strategia Seamless AI Life în 2020. Va investi permanent în inovație și tehnologii de bază precum 5G, AI, AR și VR, îmbunătățind în mod activ experiența consumatorilor și punctele de contact ale consumatorilor – retail, servicii și marketing. Obiectivul principal al HUAWEI este clar: furnizarea unei experiențe inspirate și inteligente pentru consumatori, pe toate dispozitivele și pentru toate scenariile.

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind peste o treime din populația globală. Compania a înființat până în acest moment 14 centre R&D în Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. Huawei Consumer BG este una dintre cele trei unități de business ale Huawei și pune la dispoziția clienților smartphone-uri, tablete și PC-uri, accesorii inteligente și servicii cloud. Rețeaua globală Huawei este construită pe baza celor peste 33 de ani de experiență în industria telecomunicațiilor și este orientată spre a oferi tehnologii de ultimă oră consumatorilor de pretutindeni.