Lansat anul trecut la Global Influencer Summit din Shanghai, EliteBook Folio 9470M este primul ultrabook HP destinat mediului business. La prima vedere aspectul său te duce cu gândul la produsele Apple. Are un corp din magneziu, tastatura este neagră, iar tastele sunt iluminate. Potrivit celor de la HP, Folio 9470m a fost conceput pentru a rezista în condiţii extreme:  este rezistent la praf, vibraţii şi şocuri.

Laptopul cântăreşte 1.63 kg şi are o grosime  de 18,95 mm, fiind cel mai subţire EliteBook de până acum. Laptopul testat de noi avea o diagonală de 14 inch, procesor de Intel Core i5 la 1800 MHz, 4GB memorie RAM, hard disk de 500 de GB, plus SSD de 32 de GB şi placă video integrată Intel Seria HD Model 4000. La capitolul conectivitate, acesta vine cu trei porturi USB 3.0, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, port VGA, Ethernet.

Atunci când începi să lucrezi pe HP EliteBook Folio 9470M rămâi impresionat de rapiditatea cu care acesta porneşte. Laptopul nu are nevoie decât de 20 de secunde pentru a se deschide. Aflat în standby, acesta nu are nevoie decât de şapte secunde pentru a porni. La fel şi pentru a se închide. Tastatura iluminată antistropi se dovedeşte extrem de utilă atunci când vrei să lucrezi pe timpul nopţii, fie că eşti acasă sau în avion în drum spre destinaţie.

Ecranul are o rezoluţie de 1.366 x 768 pixeli, care nu se compară cu ecranul de pe laptopurile Apple MacBook Pro cu Retina Display. La acest capitol ultrabookul HP primeşte o bilă neagră.  Placa video integrată este capabilă să redea filme HD, însă nu poate rula jocuri de ultimă generaţie. În privinţa sunetului, boxele sunt suficient de puternice, însă nu vor rivaliza cu sistemul tău stereo. Laptopul are buton pentru anulare volum, taste funcţionale pentru mărirea şi micşorarea volumului şi port combinat Headphone/Microphone.

Când vine vorba de acumulator, HP surprinde atât prin autonomie cât şi prin faptul că poate fi schimbat de utilizator. În funcţie de regimul de utilizare, HP EliteBook Folio 9740m rezistă până la 7 ore. În plus, poţi ataşa un acumulator ultrasubţire pentru a extinde durata de alimentare pentru ore în şir. Legat de securitate, ultrabookul vine cu Kensington lock, parola pentru Bios şi cititor de amprentă.

Per total, HP EliteBook Folio 9470M este un ultrabook ideal pentru oamenii de afaceri care vor portabilitate şi flexibilitate în acelaşi timp. Laptopul, care are un preţ de 5.600 de lei, reprezintă o investiţie inteligentă pe care utilizatorii se pot baza timp îndelungat. Punctele forte ale acestuia sunt designul, conectivitatea, autonomia bateriei, rezistenţa la praf şi temperaturi scăzute şi faptul că bateria poate fi înlăturată. Punctele negative sunt preţul ridicat şi rezoluţia ecranului.