Hewlett-Packard Co a anunţat că va disponibiliza 5.700 de angajaţi din regiunea EMEA, care include Europa, Orientul Mijlociu şi Africa în următorii doi ani.

De asemenea, compania a mai anunţat că va muta o parte din capacităţile de producţie din Marea Britanie şi Germania în Cehia.

Potrivit reprezentaţilor companiei, în luna iune vor începe discuţiile cu sindicatele din fiecare regiune. Compania nu a anunţat încă numărul exact de persoane care vor fi disponibilizate, mai multe detalii fiind disponibile în luna iulie. 

HP a mai anunţat în urmă cu o săptămână că va renunţa la 2% din forţa totală de muncă, echivalentul a 6.400 de angajaţi, care se vor alătura celor 24.000 de disponibilizări anunţate anterior.

Compania a înregistrat în cel de-al doilea trimestru fiscal, încheiat la 30 aprilie, o scădere cu 3% a veniturilor totale, la 29,4 miliarde de dolari, pe fondul declinului accentuat al vânzărilor.

De asemenea, profitul net al HP a fost de 1,7 miliarde de dolari, în scădere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut.

SURSA: Computer Weekly