HP a lansat  versiunea îmbunătăţită a serviciului HP Tipping Point Web Application Digital Vaccine (WebAppDV) 2.0, ce permite identificarea în timp real a vulnerabilităţilor din aplicaţiile web şi livrarea de patch-uri virtuale până în momentul în care poate fi dezvoltată o soluţie pentru a le rezolva.
Serviciului are la bază HP WebInspect, o scanare de securitate care încorporează noua tehnologie adaptivă WAF (Adaptive Web Application Firewall Technology) pentru a proteja de vulnerabilităţi toate aplicaţiile online comerciale, precum şi cele personalizate, cum ar fi site-urile de retail sau cele care permit realizarea de operaţiuni bancare online.

Protejarea aplicaţiilor web

Multe firewall-uri de reţea nu pot face diferenţa între activitatea normală din reţea şi traficul maliţios ce urmăreşte întreruperea funcţionării aplicaţiilor web. Pentru a acoperi această scăpare din sistemul de protecţie al aplicaţiilor, filtrele WebAppDV 2.0 sunt implementate alături de filtrele tradiţionale Digital Vaccine în HP TippingPoint Intrusion Prevention System (IPS).

HP TippingPoint IPS are la bază câteva descoperiri unice în industrie realizate de HP DVLabs, care a identificat de peste patru ori mai multe vulnerabilităţi decât tot restul soluţiilor de pe piaţă laolaltă.(2) Sistemul creează update-uri şi patch-uri pentru aceste vulnerabilităţi şi le livrează clienţilor săptămânal sau în orice moment apare o vulnerabilitate.

„Companiile se confruntă constant cu riscurile unor atacuri cibernetice, în special prin prisma aplicaţiilor web, ce reprezintă o ameninţare atât pentru integritatea datelor, cât şi pentru disponibilitatea serviciilor”, a declarat Michael Callahan, director, Product Marketing, Enterprise Security Products, HP. „Ca o componentă esenţială a platformei HP Security Intelligence and Risk Management, noile soluţii HP Security TippingPoint consolidează protecţia reţelei şi a centrului de date, simplificând modul de administrare a securităţii şi asigurând continuitatea activităţii.”