Astfel, în hoteluri, restaurante și pe plajă turiștii vor fi obligați să respecte anumite măsuri de distanțare.

Guvernul a anunțat că în funcție de evoluția epidemiei hotelurile ar putea să înceapă să cazeze turiști după data de 15 mai.

Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța susține că anumite reguli au fost impuse chiar și pe plajă.

„La plajă vom avea o distanțiere undeva la cinci metri de la umbrelă și șezlonguri pe camera de cazare. La terasă, probabil vom lucra tot cu distanţiere, o distanţiere de patru mese. Trebuie să avem mare grijă ce se va întâmpla pe zonele mai aglomerate.

Toată infrastructura unui hotel va fi alta de data aceasta şi mai mult decât atât, trebuie să avem oameni peste tot, oameni care să supravegheze respectarea condițiilor impuse”, a adăugat acesta.

Totodată, se pare că departamentele administrative vor avea echipe restrânse și nu vor lua contact direct cu clienții.

„Departamentele administrative nu vor lua contact direct cu clienții și vor lucra în echipe restrânse la birouri. Reprezentanții patronatului le recomandă turiștilor români să aleagă destinațiile interne în acest an, să cumpere pachetele turistice prin vânzători avizați și să aleagă structurile de cazare clasificate”, a adăugat Bucovală.