În ediţia de miercuri a cotidianului financiar ungar Világgazdaság a apărut un articol potrivit căruia Lixid Project vrea să cumpere două fabrici de bere ale Heineken. Proprietarul Lixid Project, András Lénárd, a declarat că avocaţii companiei sale au informat Heineken că Lixid este interesată să achiziţioneze fabricile de bere pe care Heineken le are la Martfu, Ungaria, şi Miercurea Ciuc, România. 

În replică, Heineken a dezminţit aceste informaţii subliniind că Heineken Hungária îşi va utiliza fabrica de bere de la Martfu ca o bază de logistică şi distribuţie începând de anul viitor. Grupul olandez nu a dorit să facă comentarii cu privire la scrisoarea pe care Lixid Project susţine că a trimis-o recent pentru a-şi manifesta interesul în achiziţionarea celor două fabrici de bere. 

La începutul acestui an, Heineken şi producătorul de bere Lixid Project din Sânsimion, România, au fost implicate într-o dispută pe tema utilizării mărcilor de bere 'Ciuc' şi 'Csiki'. Până la urmă disputa a fost rezolvată după implicarea Guvernului ungar. În urma înţelegerii convenite, Heineken România acceptă ca brandurile Ciuc' şi 'Csiki' să coexiste şi îi permite firmei Lixid Project să utilizeze marca Csiki.  (Sursa: Agerpres)