Ca parte a acestei înţelegeri, Heineken România acceptă ca brandurile Ciuc' şi 'Csiki' să coexiste şi îi permite firmei Lixid Project să utilizeze marca 'Csiki', au anunţat cele două părţi într-un comunicat comun. 

"Ca urmare a acestui acord, ambele părţi vor abandona orice acţiune în justiţie referitoare la disputa lor comercială", se arată în comunicat. 

Anterior, în data de 27 ianuarie 2017, Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât interzicerea producerii şi comercializării mărcii de bere "Igazi Csiki Sor", în traducere – Adevărata bere Ciuc, ca urmare a unei sesizări venite de la grupul olandez. Compania olandeză acuza faptul că marca de bere produsă de Csiki Brewery se confundă cu marca de bere Ciuc, comercializată de Heineken în România. 

Guvernul ungar a cerut recent producătorului olandez de bere să-şi rezolve pe cale amiabilă disputa cu producătorul român de bere Csiki Brewery, a declarat vineri şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, după o vizită la berăria de la Sânsimion, potrivit MTI.

În data de 27 ianuarie 2017, Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât interzicerea producerii şi comercializării mărcii de bere "Igazi Csiki Sor", în traducere – Adevărata bere Ciuc, ca urmare a unei sesizări venite de la Heineken. Compania olandeză acuza faptul că marca de bere produsă de Csiki Brewery se confundă cu marca de bere Ciuc, comercializată de Heineken în România. 

Janos Lazar şi-a exprimat speranţa că se va ajunge la un acord în decurs de o lună, adăugând că reprezentanţii Guvernului ungar au avut discuţii cu echipa managerială de la Heineken Ungaria precum şi cu ambasadorul Olandei la Budapesta şi le-a cerut să găsească o soluţie la această dispută. 

"Cerem grupului Heineken să urmeze principiul trăieşte şi lasă şi pe alţii să trăiască", a spus Janos Lazar. 

AGERPRES