În curând Autostrada A3 va ajunge acolo unde ar fi trebuit încă de la început, în zona Pipera – Tei a Capitalei, abia la zece ani de la demararea lucrărilor. Până acum, faimoasa A3 care nu are nici în ziua de astăzi spații pentru parcări, benzinării sau WC-uri, se oprea în Centura Capitalei obligând șoferii să parcurgă kilometri buni în plus pentru a ajunge cu adevărat în București.
La intersecția cu Șoseaua Fabrica de Glucoză se lucrează în aceste zile intens pentru ca totul să fie gata de 1 decembrie, când va avea loc inaugurarea oficială. Cel puțin asta își doresc autoritățile. Însă reprezentanţii Companiei de Drumuri (CNAIR) anunță că nici măcar acest lucru nu se va putea întâmpla decât cu o condiție: vremea trebuie să ţină cu constructorul celor 3,3 kilometri de şosea care fac legătura între autostrada spre Ploieşti şi Bucureşti. Porţiunea a costat aproape 130 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

„În acest moment, stadiul fizic este de 93%. Practic, mai sunt lucrări minime de făcut. Totul depinde de mobilizarea constructorului”, a declarat pentru Digi24 Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt CNAIR.

Contractul pentru această bucată de drum a fost semnat în 2008. Şase ani mai târziu a fost reziliat pentru că a crescut costul după ce autorităţile au cerut 3 benzi pe sens în loc de două. În primăvara lui 2015, a fost reluată licitaţia, iar câteva luni mai târziu a fost semnat un nou contract. Până la începerea efectivă a lucrărilor a mai trecut un timp. Cei puţin peste trei kilometri de şosea de mare viteză ar fi trebuit să fie gata în noiembrie anul trecut. Până acum, însă, recepţia lucrărilor a fost amânată de patru ori.

Ar mai trebui menționat că, după inaugurarea micului tronson de autostradă, zona Dimitrie Pompeiu – Fabrica de Glucoză diin București va deveni chiar mai aglomerată decât în prezent pentru că arterele nu pot face față traficului. Lucrările pentru lărgirea șoselei Fabrica de Glucoză au început abia cu câteva luni în urmă și nu vor fi finalizate prea curând.

Sursa: Digi24