Hassad Food este divizia înfiinţată de Autoritatea de Investiţii din Qatar pentru a asigura securitatea alimentară a Qatarului şi se află în subordinea primului-ministru qatarez.  
Declaraţia a fost făcută în cadrul unor întâlniri organizate de Forum Invest la Doha, Qatar şi la care au participat oameni de afaceri din Qatar, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe din Qatar, ai Camerei de Comerţ şi Industrie din Doha, precum şi Ambasadorul special al României pentru relatiile cu Ţările arabe, Vasile Sofineti.
“Statele Golfului şi-au exprimat intenţia de a identifica în România proiecte fezabile de investiţii, la valori de minimum 20 milioane dolari, în sectoarele: agricultură, resurse naturale – petrol şi gaze, petrochimie, infrastructură, bănci & finanţe, IT&C, sănătate & industria farmaceutică, educaţie şi cercetare, căi ferate, reţele de electricitate, IMM-uri şi altele”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorului.
Cu acesată ocazie, Raghavan Seetharaman, Group Chief Executive Officer al Doha Bank şi-a afirmat interesul de a extinde şi întări prezenţa instituţiei financiare la Bucureşti, în funcţie de existenţa unor proiecte concrete, pe care să le dezvolte împreună cu investitori români. Cu un birou de reprezentare deschis în urma cu trei ani la Bucureşti, Doha Bank este prima instituţie financiară din Qatar prezenta pe piaţa locală.
Delegatia din Qatar a avut loc ca parte a demersurilor de pregătire a primului forum economic dintre Consiliul de Cooperare al Golfului şi  România: Oportunităţi de Afaceri în Europa de Sud-Est, care va fi organizat de Forum Invest în 8-10 martie 2011 la Bucuresti.
“Qatarul se apropie evident şi strategic de Europa de Sud-Est. Dovadă stă deschiderea Qatar Airways şi la Bucureşti şi deschiderea reprezentanţei Doha Bank. Interesul lor este mai mult decât manifest”, a spus Bogdan Popovici, preşedintele Forum Invest.

Te-ar putea interesa și: