După ce a reuşit să spargă toate recordurile în Statele Unite, atât în ceea ce priveşte numărul de vizitatori cât şi încasările, cel de-al şaselea film inspirat din romanele britanicei J. K. Rowling, “Harry Potter and the Half-Blood Prince” („Harry Potter şi Prinţul Semipur”), a ajuns şi pe marile ecrane din România.

Abia lansată la finele săptămânii trecute, pelicula a ajuns pe prima poziţie în box office, potrivit Cinemagia.ro. În primul weekend de la premieră, Harry Potter a avut 26.170 de spectatori şi încasări de 109.000 de euro.

Animaţia 3D „Ice Age: Dawn of the Dinosaurs” („Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor”) a coborât pe poziţia a doua în box office, după trei săptămâni în fruntea topului. În săptămâna 20 – 26 iulie, „Epoca de Gheaţă 3” a adus 32.325 de spectatori la cinema şi a avut încasări de 156.000 de euro.

În cele patru săptămâni de la lansare, „Ice Age” a avut 246.921 de spectatori şi încasări totale de aproape 1,2 milioane de euro.

Locul al treilea în box office-ul local a fost ocupat de „Public Enemies” („Inamicii publici”), care a coborât o treaptă faţă de săptămâna precedentă. În total, pelicula a avut 21.768 spectatori şi încasări de 93.000 de euro.

Box Office România, realizat de Cinemagia.ro, este alcătuit săptămânal, conform rapoartelor primite de la distribuitorii de film locali.

SURSA: Cinemagia.ro

DETALII:
Citeşte şi Harry Potter bate record după record
Citeşte şi Harry şi bagheta sa magică de 7 miliarde dolari