Președintele Iranului ar fi murit! A fost găsit elicopterul prăbușit

Echipele de căutare au găsit elicopterul prăbușit în care se afla președintele Iranului, Ebrahim Raisi, conform televiziunii de stat, care ulterior a șters informația. Cu toate acestea, nu există detalii despre starea sa. Televiziunea de stat din Israel afirmă, însă, că ar fi murit.

Totuși, nu există detalii privind starea președintelui Iranului și a celorlalți oficiali aflați la bordul elicopterului. Semiluna Roșie a negat informațiile din presa locală referitoare la găsirea elicopterului. Agenția de presă iraniană a raportat inițial că elicopterul a fost găsit, dar a șters imediat tweet-ul.

„Știrea publicată despre găsirea elicopterului lui Raisi și a însoțitorilor săi nu este adevărată. Eforturile de a găsi elicopterul prăbușit nu au avut succes până acum”, a anunțat, ulterior, Semiluna Roșie.

Haosul a început duminică, 19 mai 2024

Astăzi, 19 mai, în Iran s-a declanșat o alertă după ce președintele Ebrahim Raisi a fost implicat într-un incident. Elicopterul în care se afla acesta a fost nevoit să aterizeze forțat, punându-i viața în pericol. Salvatorii se străduiesc să ajungă la locul accidentului, dar condițiile meteorologice dificile îngreunează căutările.

Televiziunea de stat iraniană a anunțat acest incident fără a furniza detalii suplimentare, conform jurnaliștilor de la AP. Raisi călătorea în provincia Azerbaidjanul de Est din Iran. Incidentul a avut loc în apropiere de orașul Jolfa, situat la granița cu Azerbaidjanul, la aproximativ 600 de kilometri nord-vest de Teheran.

Elicopterul lui Ebrahim Raisi făcea parte dintr-o formație de trei elicoptere. Celelalte două elicoptere, care transportau miniștri și oficiali, au ajuns în siguranță la destinație. Televiziunea de stat a informat că echipele de salvare încearcă să ajungă la fața locului, dar sunt întârziate de condițiile meteorologice nefavorabile, cu ploi torențiale și vânt puternic.

Președintele Ebrahim Raisi se afla duminică dimineața în Azerbaidjan pentru a inaugura un baraj împreună cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev. Acesta este al treilea baraj construit de cele două țări pe râul Aras. Deși Iranul operează numeroase tipuri de elicoptere, sancțiunile internaționale îngreunează obținerea pieselor necesare pentru întreținere. Flota aeriană militară a Iranului constă în mare parte din echipamente datând de dinainte de Revoluția Islamică din 1979.