Aceste atacuri au survenit după ce jurnalul a publicat la 25 octombrie un articol cu privire la investigaţiile sale referitoare la premierul Wen Jiabao şi miliardele de dolari strânse de apropiaţii acestuia în diverse afaceri comerciale.

New York Times a declarat că a reuşit să elimine breşele de securitate şi să se imunizeze în faţa oricăror noi tentative de intruziune cu ajutorul unui expert în securitate informatică. "Hackerii chinezi au folosit metode pe care anumiţi consultanţi le-au asociat cu cele folosite de armata chineză în trecut pentru a pătrunde în reţeaua celor de la Times", a declarat jurnalul, evocând indicii colectate de experţii în securitate la care a apelat.

Atacatorii au reuşit să aibă acces la emailuri şi documente după ce au spart în special conturile de email ale şefului biroului din Shanghai David Barboza, cel care a scris materialul dedicat apropiaţilor lui Wen Jiabao, şi în cele ale fostului şef al biroului din Beijing Jim Yardley, care este actualmente directorul biroului pentru Asia de Sud din India.

"Ar fi putut face pagube serioase printre sistemele noastre", a declarat responsabilul pentru comunicaţii Marc Frons. Hackerii par să fi fost interesaţi de emailurile lui David Barboza, conform NYT. "Ei par să fi căutat numele persoanelor care i-au furnizat informaţiile lui Barboza". Jurnalul le-a solicitat celor de la AT&T, care monitorizează reţeaua informatică a Times, să fie atenţi la orice activitate neobişnuită după ce mai mulţi oficiali chinezi au lăsat de înţeles că aceste investigaţii legate de activele apropiaţilor lui Wen Jiabao vor avea "consecinţe". Potrivit AFP, FBI-ul a fost informat în legătură cu aceste atacuri.
Sursa: Agerpres