Astfel, guvernul estimează că va încasa 810 milioane lei din creşterea accizelor la benzină, de la 359 euro la 429 euro la 1.000 de litri, în vreme ce din creşterea accizei la motorină, de la 330 euro la 440 euro pe 1.000 litri, încasările sunt aşteptate să crească cu 1,8 miliarde lei. De fapt, creşterea accizei la carburanţi este indusă de noua taxă de 7 eurocenţi pe litru, introdusă de guvern în premieră din 2014.
În plus, aceste accize vor fi indexate cu rata medie a inflaţiei la luna septembrie, de 4,77%, astfel că din această indexare se estimează un plus de 1,1 miliarde lei.
Din  creşterea salariului minim brut pe economie, veniturile la buget sunt estimate a spori cu 344 milioane lei.
Din limitarea promoţiilor (primelor) la produsele accizabile din tutun, guvernul vrea să înaseze 246 milioane lei.
De asemenea, noul impozit pe construcţiile speciale (stâlpi, magazii, depozite etc) este aşteptat să genereze venituri bugetare de 488 milioane lei.
Totodată, din schimbarea modului de impozitare a IMM-urilor, sunt aşteptate venituri bugetare de 49,8 milioane lei, o sumă similară fiind luată în calcul din extinderea CASS la veniturile din chirii realizate de persoanele fizice.
Interesant este că exact cu 5 miliarde lei cresc sumele virate de la bugetul de stat către bugetele locale (excluzând finanţarea nerambursabilă), de la 39,4 miliarde lei, la 44,3 miliarde lei.