"Siria îl expulzează pe însărcinatul cu afaceri al Olandei şi îi dă 72 de ore pentru a părăsi ţara", informează Ministerul sirian al Afacerilor Externe, într-un scurt comunicat.

Olanda l-a declarat marţi persona non grata pe ambasadorul sirian, care îşi are reşedinţa la Bruxelles, de unde îşi reprezintă ţara în Belgia, Luxemburg şi Olanda.

"Nu trebuie să mai colaborăm cu o ţară care are în frunte un astfel de preşedinte", a spus marţi ministrul olandez al afacerilor externe, Uri Rosenthal, referindu-se la preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Potrivit şefului observatorilor ONU în Siria, generalul norvegian Robert Mood, cel puţin 108 persoane, între care 49 de copii, au fost ucise vineri şi sâmbătă la Hula. Masacrul de la Hula a provocat indignarea comunităţii internaţionale şi a determinat numeroase ţări, între care mai mulţi membri ai Uniunii Europene, Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia, să-i expulzeze pe reprezentanţii diplomatici sirieni.

Numeroşi ambasadori occidentali care se aflau la post la Damasc au părăsit Siria în ultimele luni, ţările lor protestând faţă de reprimarea revoltei împotriva regimului.

În 14 luni, violenţele din Siria au lăsat în urmă peste 13.000 de morţi, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului.
Sursa: Agerpres
Citeşte şi: 10 țări au expulzat oficiali sirieni în urma masacrului de la Houla UPDATE: O intervenţie armată în Siria NU este exclusă. Totuşi, Casa Albă se opune Rusia condamnă expulzarea ambasadorilor sirieni