Guvernul va beneficia de numai 4 miliarde de euro pentru sprijinirea unor activitati guvernamentale, din cele aproximativ 19 miliarde pe care Romania le va imprumuta de la Fondul monetar International (FMI), a declarat ministrul transporturilor si infrastructurii, Readu Berceanu.

„La Guvern, pentru sprijinul unor activitati guvernamentale, se vor primi 4 miliarde. Astia sunt bani care urmeaza sa intre in niste programe incetul cu incetul si dupa aceea sa fie rambursati”, a precizat Berceanu.

Potrivit ministrului, pe langa aceasta suma, mai sunt circa 12 miliarde de euro, bani ce vor fi pusi la dispozitia Bancii Nationale (BNR) pentru a constitui o rezerva. Banii vor fi cheltuiti insa daca vor avea loc presiuni asupra cursului de schimb.

„Mai este un fond de vreo doua miliarde care, de asemenea, nu va fi cheltuit. Sunt bani care vor fi pusi la dispozitie printr-o alta modalitate, nu neaparat prin circuitul economic”, a adaugat ministrul transporturilor si infrastructurii.

Nu in ultimul rand ministrul Radu Berceanu a spus ca propunerile pe care FMI l-ea inaintat Guvernului vor fi discutate duminica, in cadrul unui comitet interministerial.