Dominique Strauss-Kahn, directorul Fondului Monetar Internaţional, a declarat în cadrul unui interviu acordat postului francez de televiziune France 2 că FMI nu a cerut reducerea salariilor şi a pensiilor, ci impozite mai mari pentru cei bogaţi, însă Guvernul României a refuzat.

„România este într-o situaţie mai dificilă decât ne aşteptam, situaţia s-a degradat mai rapid decât credeam şi a fost nevoie de noi măsuri. Guvernul a decis scăderea salariilor cu 25 la sută, dar nu am cerut noi asta. Guvernul României a ales aceste măsuri. Dacă vreţi să faceţi economii, măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei bogaţi”, a spus, Dominique Strauss-Kahn, directorul Fondului Monetar Internaţional, la postul  francez de televiziune.

Guvernul român a refuzat să crească impozitele pentru cei bogaţi, a mai spus şeful FMI la televiziunea franceză.

Zona euro nu riscă să se prăbuşească

Zona euro nu riscă să se prăbuşească, dar există posibilitatea ca piaţa monetară comună să nu mai funcţioneze corect, a mai spus Strauss-Kahn

El a subliniat criza de încredere în politica zonei, cerând statelor din regiune să acţioneze pentru a trece de această problemă.

„Toţi trag în direcţii diferite. Lumea vede şi-şi pierde încrederea în Europa. Europenii sunt în mijlocul râului. Dacă nu revin la ţărm, vor pierde euro. Moneda este atacată deoarece, din punct de vedere structural, Europa are deficienţe”,  a adăugat oficialul FMI.

SURSA: Mediafax