Guvernul Germaniei a salutat decizia Casei Albe de a ajuta producatorii auto GM si Chrysler cu 17,4 miliarde de dolari si a anuntat ca in luna ianuarie va relua discutiile cu constructorul auto Opel privind garantarea unor credite.

„Aceasta actiune reprezinta un ajutor pentru GM. In ceea ce priveste Opel, discutiile vor continua la inceputul anului viitor, luandu-se totodata in calcul si evolutia sectorului auto din SUA”, a declarat purtatorul de cuvant al guverului german.

Opel a devenit luna trecuta primul constructor auto din Europa care a cerut ajutorul statului si a solicitat Berlinului garantarea unor credite in valoare de aproximativ un miliard de euro in 2009.

Conform declaratiilor cancelarului Angela Markel, guvernul german vrea sa sprijine compania auto, insa nu doreste ca acest ajutor sa survina si grupului american.

Guvernul Statelor Unite a acordat vineri un ajutor de 17,4 miliarde de dolari, din fondurile de 700 de miliarde de dolari ale planului de relansare a sectorului financiar, companiilor GM si Chrysler.

Sursa: Interactive Investor