De asemenea, reformarea Commerzbank s-a efectuat doar pe jumătate iar o schimbare a acţionariatului nu ar fi constructivă, susţine revista germană.

Întrebat cum comentează informaţiile din Spiegel, un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe de la Berlin a răspuns: “Guvernul german nu intenţionează să-şi vândă participaţia”.

Vineri, acţiunile Commerzbank au închis la 11,4 euro, mult sub nivelul pe care-l va cere Guvernul german pentru a evita să vândă în pierdere. Până la sfârşitul lui 2015, Commerzbank vrea să renunţe la 4.000-6.000 de angajaţi, mai mult de 10% din totalul forţei sale de muncă, din cauza efectelor crizei datoriilor din zona euro.

În perioada de vârf a crizei, Fondul de stabilizare a pieţei financiare din Germania (SoFFin) a injectat 16,4 miliarde de euro în Commerzbank, sub formă de “silent participations”, un tip de aport de capital care nu oferă drepturi de vot, iar ulterior a injectat alte două miliarde de euro pentru salvarea băncii germane, afectată de criza datoriilor.

Sursa: Agerpres