Potrivit Hotărârii Guvernului nr 171/2019, bugetarii vor beneficia de o zi liberă în data de 30 aprilie, astfel încât să se lege zilele libere acordate cu ocazia Paștelui și Ziua Muncii. Așadar, la sfârșitul lui aprilie, bugetarii vor avea aproape o săptămână liberă.

Anul acesta, în perioada 26 și 29 aprilie 2019, angajații, fie de la stat sau de la privat, vor beneficia de zile libere. De asemenea, după încheierea acestei minivacanțe, este și 1 mai (Ziua muncii), zi în care nu se lucrează. Așadar, ziua liberă din 30 aprilie le va permite bugetarilor să se bucure de șase zile libere consecutive.

Această zi liberă, conform Guvernului, va fi recuperată de către bugetari, prin prelungirea corespunzătoare a programului zilnic de lucru, dar doar până la sfârșitul lunii mai.

În prezent, legislația prevede că angajatorii sunt obligați să acorde timp liber salariaților în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală, dar, de asemenea, există și angajați care trebuie să se prezinte la muncă chiar și în aceste zile: angajații din unitățile sanitare sau cele de alimentație publică, scrie avocatnet.ro.