Potrivit postului de televiziune Mega, un grup până acum necunoscut de poliţie, 'Răzbunătorii populari', a semnat scrisoarea de ameninţare.

Un alt plic cu un glonţ de acelaşi calibru, potrivit primelor informaţii, a mai fost trimis şi biroului unui prezentator cunoscut al Mega, conform aceleiaşi surse poliţieneşti.

Serviciile antiteroriste au deschis o anchetă în aceste două cazuri, mai notează agenţia franceză de presă.

Provopoulos este criticat, în prezent, de o parte din presă şi de opoziţia elenă pentru că nu a prevenit o presupusă afacere de corupţie la Banca poştală elenă (TT). Cazul se referă la presupuse împrumuturi acordate fără garanţie de înalţi responsabili ai TT în perioada 2007-2012.

Fostul director al băncii, Angelos Filippidis, a fost arestat în urmă cu o săptămână la Istanbul, iar cel puţin alte trei persoane au fost inculpate până în prezent în cadrul anchetei juridice.

Nu este pentru prima dată când scrisori de ameninţare însoţite de gloanţe sunt trimise unor lideri din Grecia. În februarie 2008, un plic cu şase gloanţe de 38 mm şi un mesaj de ameninţare a fost trimis ministrului muncii şi protecţiei sociale, Fanni Palli-Petralia, care se afla la originea unui proiect controversat de reformă a pensiilor.AGERPRES