Tribunalul Cluj a dat vineri, 17 ianuarie, sentinţa după rejudecare în dosarul MISA, care se afla pe rol încă din anul 2007. Astfel, Gregorian Bivolaru și ceilalți inculpați au fost achitați sau a încetat procesul împotriva lor în cazul unor infracțiuni ca urmare a prescripției. De asemenea, s-a dispus ridicarea sechestrului de pe bunurile mobile și imobile ale inculpaților. În cazul lui Bivolaru, este vorba despre 11 imobile din București.

„Respinge cererea formulată de reprezentantul Ministerului Public privind luarea măsurii de siguranţă a confiscării speciale cu privire la mai multe bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor. În temeiul art.404 alin.4 lit.c C.pr.pen. dispune ridicarea măsurii sechestrului asigurator instituită asupra bunurilor imobile aparţinând inculpaţilor B.G., R.P., C.N., V.L., B.O.E., R.I., R.C. şi N.M., asupra bunurilor imobile aparţinând numiţilor T.C.P., C.P.D. şi C.C.L., precum şi asupra bunurilor imobile aparţinând părţilor responsabile civilmente Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut (M.I.S.A.) şi Fundatia de Terapii Naturiste şi Yoga Tara, prin ordonanţa D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Bucureşti, cu nr.6D/P/2004 emisă la data de 23.05.2005 (f.122-135, vol.75 d.u.p.)”, se arată în sentinţa Tribunalului Cluj.

În cele 100 de dosare ale volumului nu există o singură probă solidă, susţinea MISA

Tribunalul Cluj a dispus în 2015 achitarea liderului MISA în dosarul în care acesta era acuzat de trafic de persoane, însă, în urma deciziei Curţii de Apel Cluj din 2016, dosarul a fost rejudecat.

Reprezentanţii MISA susţineau în 2016, într-un comunicat de presă, că ”instrumentarea acestui dosar a fost abuzivă şi profund nelegală, chiar simplul fapt că rechizitoriul a fost pus de DIICOT la dispoziţia presei şi publicat pe internet fiind o dovadă a dispreţului total faţă de lege, de adevăr şi de prezumţia de nevinovăţie”. Aceştia mai susţineau că în cele 100 de volume care alcătuiesc dosarul ”nu există nicio singură probă care să susţină acuzaţia de trafic de persoane”, potrivit stiripesurse.ro.

Gregorian Bivolaru este vizat şi într-o anchetă în Italia, legată de activităţile MISA, printre acuzaţii fiind şi recrutarea tinerilor pentru practicarea de orgii sexuale şi pornografie.