Vânzările Swatch au crescut cu 21,7% în 2011 până la un nivel record de 7,5 miliade dolari (7,143 miliarde franci elveţieni). Deşi analiştii de la Kepler se aşteptau ca Swatch să nu depăşească vânzări de 6,8 miliarde de dolari în 2011, producătorul mărcilor de ceasuri Omega, Breguet, Blancpain şi Swatch, a declarat că în decembrie 2011 a înregistrat venituri lunare record.

Potrivit Swatch, aprecierea francului a avut un impact negativ de 10,8% asupra vânzărilor sale în 2011, cea mai afectată fiind divizia de sisteme electronice, unde vânzările au scăzut cu 16,3%.

În cursul anului precedent, francul elveţian a stabilit mai multe valori record în raport cu moneda euro şi dolarul SUA. Acest lucru a obligat Banca Naţională a Elveţiei să impună o limită de 1,20 franci pentru un euro în luna septembrie.

2012 va fi o "provocare majoră" pentru Swatch dar s-a declarat încrezător că va putea să înregistreze o creştere calitativă, având în vedere că toate regiunile şi segmentele de preţ au înregistrat un start pozitiv în ianuarie, scrie Agerpres.