Grupul media Ringier va vinde douasprezece ghiduri TV pe care le publica in Elvetia, Republica Ceha, Romania si Slovacia catre Bauer Publishing Group si Axel Springer.

Editura Heinrich Bauer va prelua titlurile Euro Televizia, Tele Magazin si TV Max din Slovacia, TV Max, TV Plus, TV Revue si Tydenik Televize din Republica Ceha, precum si TV mania si TV Satelit din Romania. Bauer Publishig Group va prelua toate contractele de munca ale angajatilor ce lucreaza la aceste publicatii.

Bauer Publishing House a decis sa acorde echipei companiei de la Ringier Romania coordonarea operatiunilor pentru cele doua ghiduri TV  pe care le-a achizitionat. Cele doua companii au o experienta de cooperare de aproape 7 ani si editeaza impreuna Bravo si Bravo Girl!.  

TV mania este una din primele 5 cele mai bine vandute reviste din Romania, cu o medie de aproape 110,000 de exemplare vandute pe editie. TV Satelit a fost lansat in 1992 ca un titlu local si a intrat in portofoliul Ringier in vara anului 2002. Ghidul TV bilunar inregistreaza vanzari de 80,000 de exemplare pe editie. 

Tranzactia dintre Ringier si Heinrich Bauer reprezinta consolidarea unei mai vechi cooperari de tip joint-venture in segmentul revistelor, atat in Romania (din 2000), cat si in Ungaria (din 2003). 

Bauer Publishing Group editeaza 166 de reviste si are un total de 6.550 de angajati in paisprezece tari.  

Springer este cel mai mare editor de ziare din Germania si a treia cea mai mare editura media. Compania detine 170 de ziare si reviste in 33 de tari si are  9.733 de angajati. 

Ringier este prezent in 12 tari si are peste 6800 de angajati. Ringier publica aproximativ 130 de ziare si reviste, este implicat in producerea a aproape 20 de programe de televiziune si opereaza 50 de platforme on-line, precum si 11 tipografii.

Sursa: Capital 21 Iunie 2007