Grupul american General Motors (GM) este pregătit să vândă Opel producătorului canadian de piese auto Magna, însă va impune mai multe condiţii, au declarat, joi, două surse apropiate negocierilor, citate de Mediafax.

„Va fi aleasă Magna, dar vor exista condiţii”, a spus o sursă. GM trebuie să ia o decizie în privinţa Opel, după mai multe luni de negocieri cu Magna şi fondul de investiţii RHJ pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni, respectiv cu guvernul german în scopul obţinerii de sprijin financiar.

Un consiliu de administratori, care controlează participaţia majoritară la Opel, va avea ultima decizie în privinţa investitorului la Opel.

Grupul american controlează 35% din acţiunile Opel, în timp ce restul de 65% se află, de la falimentul grupului american la 1 iunie, în administrarea specială a unui consiliu format din doi reprezentanţi GM şi doi ai statului german. Un al cincilea membru al consiliului, preşedintele Camerei de Comerţ Americane din Germania, Fred Irwin, nu are drept de vot.

Guvernul german sprijină puternic vânzarea Opel către Magna. Unii membri ai conducerii GM ar prefera, însă, ca grupul să păstreze Opel şi, dacă nu va fi posibil, divizia să fie vândută companiei financiare belgiene RHJ International, potrivit unor surse.

SURSA: Mediafax