Ce greșeală facem atunci când pregătim salata boeuf? Dacă nu suntem atenți, poate ieși prea sărată sau acră

De multe ori se întâmplă ca rezultatul final să fie prea sărat sau acru. Din acest motiv, trebuie să fim atenți la câteva detalii, precum amestecatul ingredientelor imediat după ce sunt tocate. Acest lucru nu este deloc recomandat.

De asemenea, murăturile trebuie scurse bine înainte de a fi introduse în compoziţia preparatului. După ce sunt tocate, este recomandat ca acestea să fie puse la scurs într-o sită. Astfel, va fi eliminat orice exces de zeamă iar salata boeuf nu va ieși prea acră, zemoasă sau sărată.

Totodată, legumele trebuie folosite în proporții variabile iar maioneza nu trebuie folosită în cantități mari. În caz contrar, salata boeuf ar putea fi prea grețoasă. Maioneza trebuie pusă astfel încât să se lege compoziția. Mai mult, este recomandată carnea de vită, fiind un ingredient tradițional pentru această rețetă.

Morcovii și cartofii fierți sunt foarte importanți la rândul lor. Aceștia ar trebui tăiați cubulețe și nu trebuie dați prin răzătoare, precum se obișnuiește în ziua de astăzi. Răzătoarea trebuie evitată deoarece legumele îşi pierd din consistență și pot căpăta o textură gumată.

Rețetă pentru o delicioasă salată boeuf 

Pentru a obține o salată boeuf delicioasă, recomandăm utilizarea următoarei rețete:

  • un kilogram de cartofi;
  • jumătate de kilogram de morcovi;
  • 400 de grame de castraveți și gogoșari murați;
  • 450 de grame de carne de vită;
  • maioneză;
  • muștar;
  • sare şi piper după gust.

Mai întâi, trebuie să punem carnea la fiert, împreună cu morcovii şi cartofii. Simultan, ne putem ocupa de pregătitul murăturilor. Gogoșarii trebuie tocați mărunt iar castraveții trebuie murați, înainte de a fi puși la scurs într-o sită. După ce morcovii, cartofii și carnea s-au fiert, trebuie lăsate puțin la fiert, înainte de a fi tocate în cubulețe mici. Toate ingredientele trebuie așezate într-un vas suficient de mare, pentru a putea fi amestecate bine.

Maioneza trebuie pusă peste legume, pentru a se lega și amesteca bine. Sarea și piperul pot fi adăugate după gust. La final, trebuie adăugată și o linguriță de muștar. Să nu uităm de faptul că salata boeuf poate fi ornată cu gogoşari si castraveţi.