Eroare incredibilă a Guvernului lui Liviu Dragnea, devoalată de unul dintre liderii Opoziției. Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, a făcut totul public. Acesta acuză faptul că Executivul refuză să găzduiască Autoritatea Europeană a Muncii, executivul nedepunând o candidatură în acest sens.

Totul se întâmplă în condițiile în care țara noastră nu a reușit să obțină găzduirea niciunei instituții europene. „România avea termen până pe 6 mai să se înscrie pentru a găzdui nou-înființata Autoritate Europeană a Muncii (AEM). (…) La finalul perioadei de depunere a candidaturilor, trei din cele patru țări care nu găzduiau o instituție UE și-au depus candidatura pentru găzduirea AEM: Bulgaria (Sofia), Slovacia (Bratislava ) și Cipru (Nicosia), alături de Letonia (Riga), țări și orașe mult mai mici și cu resurse mai mici decât România și București. Letonia, o țară cât 5 județe, găzduiește deja o instituție UE și nu renunță în a găzdui și AEM. Guvernul Dăncilă nu a depus candidatura fiindcă nu este capabilă să obțină nimic pentru România în Europa”, a scris Mureșan pe o rețea de socializare.

Mai mult, europarlamentarul somează Guvernul și îi cere explicații publice în acest caz.

Noua agentie ar urma sa aiba, la inceput, 23 de angajati, obiectivul fiind ca in 5 ani sa ajunga la 144 de angajati.

Criteriile pentru selectarea sediului sunt:
1. echilibrul geografic, prioritate avand statele ca Romania, care nu au inca un sediu,
2. existenta unui sediu de 5.000 – 7.000 de metri care sa permita inceperea cat mai rapida a activitatii,
3. acces usor la acest sediu,
4. existenta facilitatilor de educatie pentru copiii angajatilor
5. acces usor la piata fortei de munca si la servicii de securitate sociala si de sanatate adecvate pentru familia angajatilor.