Totuși, Olguța Vasilescu pare să fi uitat de zeci de mii de persoane, atunci când, împreună cu experții de la Ministerul Muncii, a pus bazele noului act normativ care stabilește soarta a milioane de români.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, trage un semnal de alarmă, atât pentru Guvern, cât și pentru Parlament. În exclusivitate pentru Bugetul.ro, acesta a declarat că pregătește două rapoarte speciale, unul privitor la veteranii de război și altul la deținuții politic, unde vor fi încadrați și refugiații din Basarabia și cei din Banat.

„Vrem să facem două rapoarte speciale, unul referitor la deținuții politic, unde vor fi încadrați și refugiații din Banat, cei cu domiciliul forțat din Bărăgan, și cei din Basarabia, și un altul, un raport special privind veteranii de război”, a afirmat Avocatul Poporului.

„Unele categorii sunt uitate și încercăm să le mai aducem în atenția și a Parlamentului, și a Guvernului, dacă se poate să le mai dea câte ceva”, ne-a mai spus Victor Ciorbea. Potrivit Avocatului Poporului, sunt cazuri de veterani care au o pensie de câteva sute de lei și „ideea ar fi să fie aduși la nivelul revoluționarilor, la o medie de peste 2.000 de lei”.

Conform lui Victor Ciorbea, cele două rapoarte urmează să fie prezentate până la 1 Decembrie 2018.

Precizăm că în proiectul de lege a pensiilor, care a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, sunt incluși și deținuții politic. Totuși, veteranii de război par să fi fost uitați de către Lia Olguța Vasilescu.

„Pentru perioadele recunoscute ca vechime în muncă, potrivit prevederilor Decretului – lege nr. 118/1990, republicat, la determinarea punctajului lunar al persoanei se utilizează valoarea a 1,5 salarii minime pe economie, brute sau nete,după caz, din perioadele respective”, se menționează în noua Lege a pensiilor cu privire la deținuții politic, scrie Bugetul.ro