Acţiunile Credit Agricole au crescut luni la bursa de la Paris cu 2,4%, cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, după ce publicaţia britanică ‘Financial Times’ a anunţat că banca franceză negociază vânzarea diviziei sale din Grecia, Emporiki Bank, şi a primit oferte de la trei bănci locale, transmite Reuters.

"În funcţie de preţ, aceasta ar putea fi de fapt o veste bună dacă vânzarea va lua în considerare împrumuturile la nivelul grupului, care reprezintă 4,6 miliarde de euro, dacă Emporiki va fi lichidată sau abandonată’, a declarat un trader parizian.
Citând surse bancare anonime, ‘Financial Times’ a anunţat că băncile elene National Bank of Greece (NBG), Alpha Bank şi Eurobank EFG sunt gata să facă oferte pentru Emporiki.

Banca Naţională a României şi-a dat vineri acordul pentru cumpărarea pachetului de acţiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din România de către Credit Agricole.

Săptămâna trecută, site-ul financiar elen capital.gr informa că Alpha Bank este în negocieri intense pentru achiziţionarea activelor Emporiki Bank.

Profitul Credit Agricole SA, a treia mare bancă din Franţa, a scăzut cu 75% în primul trimestru din 2012, din cauza pierderilor înregistrate la divizia din Grecia.

În perioada ianuarie-martie 2012 profitul net a scăzut la 252 milioane de euro (326 milioane de dolari), de la un miliard de euro în primul trimestru din 2011, în timp ce analiştii estimau un câştig de 482 milioane de euro.

Credit Agricole a înregistrat costuri de 940 milioane de euro din cauza pierderilor la divizia din Grecia, Emporiki Bank of Greece SA şi a participării la schimbul de obligaţiuni suverane elene. Anul trecut Credit Agricole şi-a redus numărul angajaţilor din Grecia cu 11%, la 5.100, persoane.

Principalele bănci din Grecia sunt prezente şi pe piaţa din România: National Bank of Greece (NBG) este acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank controlează Bancpost, alături de Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank